Censuur en gezondheid, heeft dit met elkaar te maken?

Censuur in je denken, censuur in je doen. Je leven is gecensureerd. Wat zou dit kunnen betekenen voor je gevoel van geluk? Wat zou dit kunnen betekenen voor jouw welzijn en je gezondheid.

Als je denken andere seinen geeft dan je gevoel. Je intuïtie wordt genegeerd alsof het een vervelend kind is waar zeker niet naar geluisterd hoeft te worden.

Met censuur bedoel ik:

  • Je mag juist bepaalde dingen niet voelen, bv. een bepaalde plek in je lijf. Hij voelt niet lekker, dus je sluit hem buiten je voelen en denken alsof hij er niet is. Toch geeft hij regelmatig een sein dat hij er nog steeds is.
  • Je mag niet boos of juist blij zijn. Dit hoort niet in deze situatie.
  • Je mag niet over een situatie denken zoals jij wilt, maar moet de gewenste gedachten hebben ook al spreekt je gevoel dit tegen.
  • Je mag over bepaalde dingen helemaal geen gedachten hebben, ze zeggen dat je je er niet mee hoeft te bemoeien, maar je bent wel medeverantwoordelijk voor wat er gebeurt.

Toch is het juist die intuïtie, dat onderbewuste gevoel wat je vaak een sein geeft, om iets te doen of te laten. Ik heb al meerdere malen meegemaakt dat dit gevoel van levensbelang is en het kan levens redden.

Door je intuïtieve seinen te blokkeren of uit te zetten, zet je het brandalarm uit terwijl de brand niet geblust is.

Waarom zouden we toch dit gevoel negeren? Is het omdat we bang zijn, dat andere mensen misschien denken dat we gek zijn? Een opmerking die ik vaak hoor van hoog gevoelige mensen.

Is het omdat dat wat onze intuïtie aangeeft niet hoort? Niet hoort voor wie?

Ik denk dat intuïtie niet alleen iets is van spirituele mensen die met hun bewustwordingsproces bezig zijn. Ook succesvolle zakenmensen hebben intuïtie en maken hier dankbaar gebruik van. Juist hierdoor krijgen ze een idee en doen hier iets mee.

Wat zou er gebeuren als ook wij meer naar onze intuïtie luisteren?

Het verkrampte gevoel in ons lichaam komt tot ontspanning.

Onze energie gaat stromen. Komt onze energie in beweging, dan betekent dit heling van lichaam en geest. Onze gedachten komen tot ontspanning. Ze kunnen hierdoor in beweging komen, en blijven niet constant in rondjes draaien. Er is ruimte voor nieuwe gedachten, die soms veel beter passen bij de huidige situatie.

Oplossingen voor vele vragen worden aangereikt. Niet altijd via de normale weg, maar toch. Juist dat wat we met ons denken niet klaar kregen, lost zichzelf op, of iemand uit je omgeving heeft de juiste informatie voor jou. Kom je er alleen niet uit, schroom dan niet om mijn hulp in te roepen.

Kun je je voorstellen dat het universum zo werkt?

Waar je mee kunt beginnen is jezelf de vraag te stellen of dit mogelijk is. Verwacht niet gelijk antwoord, maar kijk over een week nog eens terug. Hoeveel antwoorden heb je gekregen, soms op vragen die je nog niet eens gesteld had?

gelukkig zijn

Gelukkig zijn

Hoe mooi kan het zijn als dit systeem weer werkt?

Heeft dit met gezondheid te maken?

Ja, vergelijk het maar met een kind wat met heel veel regels moet leven van wat hij wel, of juist niet mag.

Het kost je zo veel tijd en omtrekkende bewegingen. Je wilt op een bepaalde plek, bij een training of gewoon zomaar op een mooie plek zijn, die voor jou helend werkt. Het zijn juist vaak deze ingevingen die je antwoordt bieden om je eigen ontwikkeling verder te helpen. Dit helpt ook je gezondheid. Jezelf goed voeden, ook emotioneel en spiritueel is een (basis) behoefte.

Vertrouwen op jezelf en vertrouwen op het grote geheel, de kosmos noem ik het hier maar even, helpt je verder.

 

In het plaatje staan voor jou nog wat punten op een rij. Vul ze voor jezelf maar aan en hang ze ergens op waar ze goed zichtbaar zijn zodat je ze geregeld leest. Bewustwording is de eerste stap naar verandering.

Herken je zelf in dit verhaal?

Als je al langer het gevoel hebt niet vooruit te komen in je ontwikkeling, of constant tegen bepaald gedrag aanloopt van jezelf of van een ander is het voor jou het tijdstip om individueel aan het werk te gaan.

Ik wil je hierbij graag helpen. Verdedigingsmechanismes testen, blokkeringen opsporen is een van mijn kerngebieden. Dit heeft impact op je lijf en op je leven. Niet meer vanuit het denken of aangeleerde patronen te werk gaan, maar ruimte voor je gevoel en intuitie.

HET LIJKT ZO WEINIG, HET LEVERT ZOVEEL OP, IN GEZONDHEID, MAAR OOK IN RELATIES.

 

Meer hierover op de infoavond over overtuigingen.

Klik op de agenda voor tijd en plaats.

Ik mag boos zijn

Ik mag gelukkig zijn