Visie en Missie

Mijn Visie

Uit eigen ervaring weet ik dat mensen een heel sterk vermogen tot zelfbehoud hebben. Een belangrijk onderdeel daarvan is het zelfhelend vermogen. Ook weten lichaam en geest heel goed wat nodig is, om in heftige situaties te zorgen dat niet het hele systeem lam slaat, zodat de actie die op dat moment nodig is toch door kan gaan. Voorbeeld daarvan is de kracht die iemand heeft als hij net iets heel heftigs heeft zien gebeuren. Je staat even stil en gaat vervolgens helpen waar nodig. Als de gebeurtenis achter de rug is merk je in je lijf pas hoeveel spanning er vast zit of krijg je elke keer beelden over de gebeurtenis.

In de vele jaren dat ik in het verpleeghuis en de psychiatrie werk heb ik me vaak afgevraagd hoe het komt dat iemand ziek wordt en ziek blijft. Mijn overtuiging is, dat er heel veel mensen zijn die dat wat ze meegemaakt hebben op een goede keer niet meer kunnen hendelen. Het lijf wil dit niet meer voelen. Als zelfbescherming blokkeert het lijf energetisch, bepaalde delen van de hersenen, met als gevolg een CVA, dementie, psychische en andere klachten. Hoeveel mensen ik gesproken heb die in de periode voordat ze een CVA of kanker kregen iets heftigs hebben meegemaakt, bv. verlies van een dierbare, problemen in werk of relatie.

Wat ik zag is, dat heel vaak de pijn wordt (opgelost) met een pilletje. Het lichaam wordt niet gehoord en zend dus een nog krachtiger signaal uit, met alle gevolgen vandien.

Ik weet dat als het lichaam wel gehoord wordt, dan zie ik mensen weer beweging maken, weer contact krijgen met hun eigen lijf. Dit uit zich letterlijk door betere aansturing enĀ optimaler herstel.

Mijn Missie

Mijn missie is mensen ondersteunen in hun herstelproces, aan het werk met energiedoorstroming, aan het werk met rouwverwerking en met trauma. Mensen helpen hun geluk en vertrouwen in eigen lijf te herstellen.

Hoe doe ik dit? Door te luisteren naar wat het lichaam aangeeft. Ook het onderbewuste is daarin een heel krachtig gereedschap. Je hebt zelf veel meer informatie in je, dan je je bewust bent. Als ik afstem op jouw energie laat het lijf precies weten wat het op dat moment nodig heeft. Moet ik eerst voor ontspanning in je lijf zorgen, zit er iets geblokkeerd of is er een bepaalde emotie die gehoord wil worden. Het is elke keer weer een mooie ontdekkingstocht met meer ontspanning en herstel als gevolg. De kracht in eigen lijf weer mogen ervaren, dat is waar het om gaat. Hierin mee mogen helpen, daar krijg ik energie van.

Ik ondersteun het zelfhelend vermogen en uit ervaring weet ik dat de fysiotherapeut sneller en beter verder kan met zijn werk. Dat jarenlang gebruik van pijnstillers verminderd of niet meer nodig is. Dat traumatisch ervaringen niet je hele leven blijven beheersen.

Weer terug in eigen kracht, dat is mijn motto. Wil je meer weten, kom naar een informatieavond of maak een afspraak.

Hartelijke groet,

Martha Gommans