NAH

NAHNiet aangeboren herstenletsel.

Wat is dat? Letstel ontstaan door bv een Hersenbloeding, een CVA, een TIA wat niet helemaal hersteld. Een harde val, een klap tegen je hoofd, een ongeluk waarvan je niet goed hersteld.

Ook zuurstofgebrek, een infectie of een hele heftige pijn kunnen de aansturing in de hersenen behoorlijk belemmeren. De signaalfunctie werkt dan niet  goed meer.

Het kan lichte uitvalsverschijnselen geven zoals slechte concentratie, eerder moe of een slechter geheugen.

Vaak speelt er veel meer en langduriger, bv bij een CVA of hersenbloeding , van verlammingsverschijnselen tot niet meer kunnen praten of niet meer op woorden kunnen komen. Je gezichtsveld wat aan een kant niet goed meer werkt. Ook is de aansturing van je lichaamsfuncties b.v. lopen of iets oppakken niet meer vanzelfsprekend. Je moet heel gericht sturen en dan nog werkt het niet zoals voorheen.

Je hersenen kunnen niet meer de juiste signalen ontvangen en uitzenden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren. Je hebt het gevoel heel hard te moeten werken voor dingen die voorheen heel gewoon waren, die je gewoon even deed.

Een TIA is vaak een voorbode van meer. Het geeft al aan dat de balans in hersenen niet goed is. Tijd om actie te ondernemen en niet af te wachten totdat het echt fout gaat.