Gezond en fit volgens de 5 natuurgerichte principes

Je kunt gezondheid  niet anders benaderen dan vanuit meerdere gezichtspunten wil je balans zijn.

Dit betekent dus concreet ook dat je ziekte vanuit de 5 natuurgerichte principes bekeken anders behandeld dan wat meestal gebruikelijk is.

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik volgens onderstaande principes. De combinatie van principes werkt aan heelheid op een breed vlak. Diep voelbaar voor de cliënt en daardoor ook van invloed op zijn omgeving. Het geeft weer uitzicht en perspectief naar een beter leven.

1 Energie

prikkelgeleiding

Prikkelgeleiding

De basis van het leven is energie, beweging, aanvulling en doorstroming van energie betekent mogelijkheid tot herstel. Energie betekent ook het in contact staan met elkaar en de omgeving. Het is een wisselwerking zowel in als buiten je lichaam en geest.

2   Prikkeloverdracht

Het zenuwstelsel regelt prikkels van en naar de zenuwen. Hierdoor wordt een impuls verstuurd naar desbetreffend orgaan om te doen of te laten. Dit geldt ook vanuit de omgeving. Sluiten wij ons af, of ontvangen en reageren wij. Het maakt een wereld van verschil in balans of onbalans. In de huidige tijd zijn er nogal wat mensen die zoveel prikkels ontvangen dat ze er letterlijk ziek van worden. Hoe kun je prikkels reguleren zodat ze voor jou geen probleem meer vormen?

3 Drainage

Vanuit voeding, lucht en omgeving nemen we tot ons en verwerken. Hierbij komen afvalstoffen vrij. Slaan we deze op, of is ons lichaam in staat deze uit te scheiden. Hiervoor is beweging nodig en een goed werkend reinigingssysteem wat samenwerkt. Belangrijk onderdeel is voldoende vocht tot je nemen. Het is een transportmiddel van en naar je cellen. Ophoping van teveel afvalstoffen veroorzaakt tal van klachten.

4 Voeding

voeding

Wat voedt je?

Wat je tot je neemt, kan je voeden. Mits het door jouw lichaam op dit moment verwerkt kan worden. Wat eet je en wanneer eet je wat. Wat combineer je en wat juist niet. Eet je bewust? zodat jou spijsverteringssysteem het om kan zetten in de stoffen die in je cellen opgenomen kunnen worden.

De eerste stap naar een schoner lichaam en geest is, dat wat vervuilt niet meer toelaten.
Het is een essentieel onderwerp om evenwicht te krijgen tussen prestatie en welzijn.

Werk je ook aan je geestelijke voeding dan heeft dit zeker gunstige werking op je welzijn.
Ontwikkeling en zinvol zijn is een belangrijke levensbehoefte. Het voedt je als mens en zorgt voor evenwicht tussen jou en je omgeving.

5 Psyche

verbondenheid en contact

Verbondenheid en contact

Het onbewust ziekmakend patroon. Psychisch en gevoelsmatig heb je als mens soms hulp nodig bij je eigen blinde vlekken om ziekmakende processen tot heling te brengen. Het onder ogen durven zien van, en het in je lichaam durven voelen wat er speelt, geeft ruimte in het nu om te ervaren dat dingen in het verleden gebeurt, nu niet meer hetzelfde hoeven blijven voelen. Dit geeft diepe ontspanning, meer energie en een betere reactie op gebeurtenissen in het nu.

Durven we beter te worden, als dit inhoudt dat we dan de verantwoordelijkheid terug krijgen.

Wat vertelt de klacht ons over hoe we in het leven staan en met dingen omgaan.

Het gevoel van herkenning en bewustwording brengt juist dat verschil. Te veranderen wat je kunt veranderen en los te laten wat toch niet te veranderen is.

 

Heb je bij bovenstaande hulp nodig, bel dan voor een afspraak of vrijblijvend kennismakingsgesprek.