Behandeling

Behandeling begint met een intake. Wat zijn je klachten, hoe is je leefstijl en leefomgeving, welke aandachtspunten liggen hier om je gezondheid te verbeteren. Wat is het behandeldoel en jouw verwachting hierin.

De behandelmethode die ik gebruik bestaat uit afstemmen op de energie van mijn cliënt. Meestal krijg ik gelijk een emotie of een plek in het lijf waar veel spanning zit door. Dit is het beginpunt van behandeling. Tijdens de behandeling krijg ik elke keer als dat waar we aan werkten in balans is het volgende punt door. Jouw onderbewuste stuurt me informatie over hoe en wat nodig is om balans te herstellen.

Als ik dingen uittest geeft jouw lijf bij verstoring verhoogde stress aan. Dit kan ik voelen. Gaat het bv om een bepaalde situatie uit jouw jeugd die gekoppeld zit aan verstoorde werkrelatie nu, dan is dit op een hele eenvoudige manier op te sporen. Is er bepaalde voeding of voedingscombinaties waar jij niet goed op reageert, ook dan voel ik verhoogde stress. Zo is heel nauwkeurig uit te testen wat op dat moment speelt of gekoppeld zit.

Onderstaande werkvormen zijn geïntegreerd in mijn behandeling. 2012-08-02 008 (800x600)

Energetisch werk is het weer in beweging brengen van energie in en om je lijf. Contact met verschillende systemen in je je lijf herstellen. Blokkeringen oplossen. Het is geen aangeleerd stappenplan, maar het op het energieveld van de cliënt afstemmen. Dit geeft precies aan wat eerst nodig is en wat vervolgstappen zijn. Je kunt je voorstellen als je hele lijf vol spanning zit en doorstroming niet meer mogelijk is, dat het dan niet handig is om bv met traumaverwerking te starten. De afvalstoffen en adrenaline die dan vrij komen kan niet naar behoren afgevoerd worden.

In zo’n geval is uitbalanceren van het energetische systeem eerst noodzakelijk.

vectorenVectoren uitbalanceren is hiervan een onderdeel. Het is een soort uitlijnen van het lichaam.
Als daarna met traumabehandeling gestart wordt, kan je lijf hier beter mee omgaan en zal de reactie en bijwerking niet zo groot zijn.

Stress release is een methode om snel minder stress bij bepaalde gevoelens, angsten of situaties te hebben.

Traumaverwerking, hiervoor werk ik met een combinatie behandelmethode afgeleidt door de inzichten die ik gekregen heb bij EMDR en Craniosacraal therapie, Psych K en Stress Release.

Verdedigingsmechanismes testen: een beschermingssysteem van ons lijf dat automatisch op een bepaalde manier reageert ook al werkt dit nu niet meer optimaal. Als dit systeem geneutraliseerd is merken mijn cliënten en hun omgeving dat ze anders, beter reageren, waardoor minder stress ontstaat. Dezelfde actie van iemand waaraan je je normaal vreselijk ergert, triggert je niet of nauwelijks bij hetzelfde gedrag als er behandeling heeft plaatsgevonden. Dit biedt oplossingen bij problemen in je relatie, met collega’s of kinderen.

Randverstoringen testen: als er iets heftigs gebeurt, slaan we dit op in ons systeem. Dit doen we niet alleen door wat we horen of zien wat direct met de gebeurtenis te maken heeft, maar ook geluiden en geuren op de achtergrond worden opgeslagen. Later krijgen we een verhoogd stressgevoel bij deze triggers zonder dat we deze herkennen.

Ons onderbewuste zal ook deze stress situaties proberen te vermijden.

In sommige situaties zet ik intuïtieve systeembehandeling in. Dit is opstelling waarbij we het denksysteem even buiten beschouwing laten. Het gevoel ervaren en daardoor inzichten krijgen en gevoelens neutraliseren van stress, waardoor acties niet meer vanuit het verleden worden aangestuurd, dus veel effectiever zijn. Dit is een hele mooie methode bij relatieproblemen in brede zin en als er iets duidelijk gemaakt moet worden waar we op andere manieren niet bij uitkomen.

Ook kan ik met Asyra Bio-energetische testapparatuur heel veel uittesten wat het energetische systeem in het lijf verstoort zie asyrahttp://marenergienatuurgeneeskunde.nl/asyra-bio-energetische-testmethode/

 

Duur van de behandeling

Afhankelijk van hoe ernstig de onbalans is, kan vaak al na een of twee behandelingen verbetering geconstateerd worden.
De meeste cliënten kunnen hun behandeltraject na 3 tot 5 keer met volle tevredenheid afsluiten.

 

Ervaring van een Client

IK STA WEER POSITIEF EN ZELFBEWUST IN HET LEVEN

Op een aangename manier je trauma’s verwerken. Ja het is mogelijk bij Martha!
Bij Martha hoef je geen pijn te doorvoelen om trauma’s een plekje te geven. Ongelooflijk maar waar! Ik ben eindelijk verlost van mijn trauma’s en de spanningen in mijn lichaam.
Ik sta weer positief en zelfbewust in het leven!
En ik wordt niet meer belast door mijn hooggevoeligheid omdat ik in balans ben!
Heel erg bedankt Martha!

Groetjes Janneke